Fitch знизило рейтинг Ощадбанку

Fitch знизило рейтинг Ощадбанку
static.24.ua

Водночас агентство підтвердило інші рейтинги банку, включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті B+ з негативним прогнозом.

Зниження індивідуального рейтингу Ощадбанку відображає збільшення залежності від державної фінансової підтримки з урахуванням значного обсягу кредитів державної компанії Нафтогаз України, які були видані наприкінці 2008 р. , - йдеться у повідомленні агентства.

Зниження рейтингів також враховує ризики, обумовлені нещодавнім швидким зростанням активів, погіршення операційного середовища, негативні тенденції якості активів і невисокий рівень корпоративного управління, як показує директивне кредитування Нафтогазу.

Кредити Нафтогазу становили дуже високу частку в 53% кредитного портфеля Ощадбанку (яка дорівнює приблизно 120% власних коштів банку) на кінець 2008 р., і, на думку Fitch, у компанії можуть виникнути складнощі зі своєчасним погашенням цих зобов’язань за рахунок своїх грошових потоків без будь-якої підтримки з боку держави.

ВАТ Ощадбанк зареєстроване Національним банком України 31 грудня 1991 року, на сьогодні входить до групи найбільших банків України. 100% акцій банку належать державі.

Чистий прибуток "Ощадбанку" в 2008 р. збільшився на 48% – до 306 млн. грн. Активи банку збільшились за минулий рік утричі і на 1 січня 2009 року становили 57,788 млрд. грн., зобов’язання – в 2,5 рази - до 42,316 млрд. грн., власний капітал – у 7 разів – до 15,472 млрд. грн., статутний капітал – у 15 разів – до 13,892 млрд. грн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK