Комісія Ради з ГТС заперечує крадіжки Україною транзитного газу

Комісія Ради з ГТС заперечує крадіжки Україною транзитного газу
minjust.gov.ua

Про це йдеться у попередньому звіті комісії, оприлюдненому головою комісії Інною Богословською (ПР) на засіданні парламенту.

За даними комісії, загальні надходження у ГТС України російського природного газу за 6 днів січня (з 9:00 1 січня до 7:44 7 січня) склали 1 488,2 млн. кубометрів. При цьому ГТС України було транспортовано 1435,9 млн. кубометрів.

Відповідно до звіту, для забезпечення технологічних процесів за транзит російського природного газу ГТС України використано 52 млн кубометрів газу.

"Тимчасова слідча комісія встановила, що під час відбору газу в діях посадових осіб НАК Нафтогаз України і ДК Укртрансгаз НАК Нафтогаз України не було злого умислу. По суті, це було тимчасове вилучення у зв'язку з технічними проблемами переведення ГТС України в зворотній режим", - говориться у звіті.

При цьому Богословська заявила, що, на думку членів комісії, дії Кабінету Міністрів були спрямовані на зрив підписання контракту і провокацію газового конфлікту.

"Ми будемо вимагати від Генеральної прокуратури порушити кримінальні справи за цими фактами", - заявила депутат.

Вона також спростувала заяву депутатів від фракції Блоку Юлії Тимошенко про те, що попередній звіт комісії не був затверджений на її засіданні, і заявила, що таке засідання відбулося 5 лютого.

Як повідомлялося, 1 січня Росія припинила поставки газу в Україну, але транзит газу українська сторона продовжувала здійснювати.

Після цього Газпром звинуватив Нафтогаз у крадіжці газу в обсязі від 80 до 140 млн кубометрів (40-70 млн доларів при ціні газу 500 доларів за тис. кубометрів) і заявив, що Україна з 7 січня перекрила постачання газу в Європу. Нафтогаз виступив із зустрічним обвинуваченням на адресу Газпрому.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK