Metinvest B.V. сконцентрував 74% акцій Азовсталі

Metinvest B.V. сконцентрував 74% акцій Азовсталі
daylife.com

Як повідомляється в офіційній інформації Азовсталі з посиланням на дані реєстратора ТОВ Об'єднана реєстраційна компанія, інформацію про зміни на рахунках власників 10% і більше акцій емітента компанія отримала 6 січня.

Як повідомляла Азовсталь станом на липень 2008 року, у власності MetalUkr Holding Limited (Кіпр) перебував 3,78533%-ний пакет її акцій, ТОВ Метінвест Холдинг - 0,0000003%, Metinvest International SA (раніше - Leman Commodities SA, Швейцарія) - 21,55945%, Metinvest B.V. - 70,54808%.

Азовсталь - підприємство з повним металургійним циклом - є монополістом в Україні з випуску декількох видів металопрокату. Входить до групи Метінвест, яка здійснює стратегічне управління гірничо-металургійним бізнесом ЗАТ Систем Кепітал Менеджмент (СКМ). Керуючою компанією групи Метінвест є ТОВ Метінвест Холдинг.

Кіпрська MetalUkr Holding Limited створена влітку 2006 року і на 100% є дочірнім підприємством Metinvest B.V., яке, у свою чергу, є "дочкою" SCM (Cyprus), також є дочірньою структурою найбільшої української керуючої компанії ЗАТ СКМ.

СКМ володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, ритейлі й інших галузях і сферах економіки країни.

У групу СКМ входять компанія Метінвест, Донбаська паливно-енергетична компанія, група Фарлеп-Оптима, компанія СКМ Фінанс, СКМ-Істейт, ІГ Сегодня, ТРК Україна та ін СКМ також є акціонером компанії Астеліт.

90% акцій ЗАТ SCM належить бізнесменові Ринату Ахметову.

Нагадаємо, однією з останніх угод СКМ стала продаж Дніпропетровського пивоварного заводу французькій компанії Soufflet Group в кінці 2008 року.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK