Shelton видобуватиме газ у Чорному морі

Shelton видобуватиме газ у Чорному морі
gubkin.ru

Як пише видання, Shelton Canada Corp. і ДАО Чорноморнафтогаз у п'ятницю оголосили про підписання угоди про спільну діяльність із розробки Архангельського газового родовища площею 87 кв. км, що розташовано у 25 км від західного узбережжя Криму.

Компанії, згідно із повідомленням, розпоряджатимуться видобутком у рівних частках, проект розраховано до 2038 року. Зараз проводиться відбір виконавця сейсмічних досліджень, які планується розпочати вже у квітні.

Архангельське родовище - уже четверте для Shelton, яку зареєстровано у Канаді, але працює вона виключно на українському ринку. Спільно із Чорноморнафтогазом компанія розробляє Західно-Бірючу газову площу та Північно-Керченське родовище (обидва - на шельфі Азовського моря).

Крім того, Shelton володіє 45% спільного із Укрнафтою підприємства Каштан Петролеум Лтд, яке розробляє Леляківське нафтове родовище в Чернігівській області. Заявлена виручка Shelton у 2008 році - $ 9 млн.

У Чорноморнафтогазі підписану угоду не коментують. Але джерело Ъ-Україна в компанії пояснило, що Shelton залучають до розробки надр саме завдяки тому, що компанія пропонує договори про спільну діяльність.

"Фактично усі компанії, які сьогодні мають проблеми з ліцензією і з розробкою родовищ, включаючи Vanco, намагалися розробляти родовища самі, без залучення партнерів в особі держмонополій. Державі було нецікаво підтримувати ці проекти", - розповів співрозмовник газети.

Раніше фахівці Чорноморнафтогазу заявили, що на ділянках чорноморського шельфу, що відійшли Румунії за рішенням Міжнародного суду ООН, перспективні родовища вуглеводнів практично відсутні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK