Прибутки американських компаній падають

Прибутки американських компаній падають
marketplace.com.ua

Причому поліпшення фінансових показників на тлі погіршення стану економіки виглядає малоймовірним у найближчому майбутньому.

За останні два тижні майже усі компанії, акції яких входять у розрахунок індексу Standard & Poor's 500, відзвітувалися за минулий рік, і результат не став сюрпризом. Середній прибуток цих компаній склав $ 56 у розрахунку на акцію, що є мінімальним показником із 2003 року. При цьому падіння у порівнянні із 2007 роком ($ 82 на акцію) стало рекордним з моменту початку розрахунків у 1988 році, зазначається в статті. У 2006 році було зафіксовано найвищий рівень цього показника - $ 87,78 на акцію.

За минулий рік ринок акцій США втратив 38%, що трохи перевершило падіння прибутків. Для того, щоб фондові індекси повернулися на колишні висоти, необхідно підвищення фінпоказників компаній, але це займе час. Кращим локомотивом прибутку у найбільш успішні роки були фінансові компанії, зазначається в статті.

"Циклічне відновлення прибутків повністю до минулих рівнів займе роки", - вважає економіст із США Citigroup Global Markets Стівен Вітінг.
Як очікують аналітики, у 2009 році компанії, що випускають продукцію охорони здоров'я, відповідатимуть за основну частину прибутків: на них припадатиме приблизно 17%-ва частка в сукупному показнику прибутку у розрахунку на акцію підприємств із S & P 500. Компанії, які спрямовано на роздрібних споживачів, наприклад, Coca-Cola і Wal-Mart Stores, займуть близько 12,5%, а фінансові фірми - 12%.

Як зауважив Вітінг, стабільного економічного відновлення не відбудеться доти, поки фінансові компанії не почнуть демонструвати зростання.

"Дорога до відновлення йде від стабілізації попиту та системи, при якій є механізм для розповсюдження кредитів, - заявив представник Citigroup Global Markets. - Має бути приватна довіра до фінансової системи - без цього складно здійснити тривале відновлення".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK