Ющенко погрожує скасувати підвищення тарифів на ЖКП у Києві

Ющенко погрожує скасувати підвищення тарифів на ЖКП у Києві
Фото Миколи Лазаренка/ Прес-служба Президента

Про це сьогодні повідомив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день розпорядження столичної міськдержадміністрації про підвищення комунальних тарифів для населення не є чинним, оскільки воно не пройшло реєстрацію в Міністерстві юстиції України. Жуковський також висловив сумнів у тому, що цей документ взагалі буде зареєстровано.


Водночас, він зауважив, що Президент не скасовував розпорядження КМДА про підвищення тарифів на послуги ЖКГ, оскільки процедура його прийняття відповідала чинному законодавству та методики формування тарифів, затвердженої Кабінетом міністрів.

Разом з тим, сьогодні виникають питання щодо обґрунтованості показників собівартості послуг, зазначив Жуковський. Зокрема, сума, закладена на підігрів води в Києві, у середньому на 15% є більше, ніж відповідні показники в інших містах України, незважаючи на те, що в столиці було витрачено великі кошти на енергозбереження.

Тому Держфінінспекція має перевірити економічну обґрунтованість собівартості комунальних тарифів для киян, зазначив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента.

Нагадаємо, з 1 лютого в Києві почалося поетапне підвищення комунальних тарифів для населення. Відповідні розпорядження Київської міської державної адміністрації 1 лютого було оприлюднено на сайті газети Хрещатик:

- № 97 від 30 січня 2009 року Про встановлення та погодження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій;

- № 96 від 30 січня Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення;

- № 95 від 30 січня 2009 року Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення холодної та гарячої води для населення.

Всі розпорядження передбачають поетапне - з 1 лютого і з 1 квітня поточного року - приведення тарифів до економічно обґрунтованих витрат. На сьогоднішній день підвищення становить 50% від суми необхідного підвищення.

У цілому передбачено підвищення в приблизно 2 рази на першому етапі, і ще в два рази - на другому.

Як повідомлялося, сьогодні Роман Жуковський також заявив, що Президент може усунути Леоніда Черновецького з посади голови Київміськадміністрації, у випадку необґрунтованого підвищення ним тарифів на комунальні послуги для бюджетних організацій та комерційних підприємств.

9 лютого Президент України Віктор Ющенко пообіцяв вжити жорстких заходів, якщо в Києві не буде продуманої тарифної політики в сфері житлово-комунального господарства.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK