Ринки: Вчорашнє зростання зустрічає опір

Ринки: Вчорашнє зростання зустрічає опір
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 упав на 0.40%, досягши рівня в 22.51 пунктів. Більше інших втрачає індикатор хімічної промисловості (-2,81%). Скоєних угод на ринку до середини дня - 57, що свідчить про зростання активності. Загальний обсяг склав 4,7 млн грн.

Вчорашній підйом вже сьогодні зустрічає опір. Найімовірніше українські інвестори останні пару торгових сесій трималися у фарватері російських колег, однак, після реакції світових ринків на прийняття плану Обами, позитив починає відступати. В цілому рух на ринку цінних паперів України можна назвати різноспрямованим. Зовнішня кон'юнктура, втім, як і внутрішні фактори не дають підстави говорити про гру на підвищення.

Активно торгуються акції наступних емітентів: ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) (+7.75%) і ВАТ Херсонобленерго (ПФТС: HOEN) (-0.90%), що дає можливість більш впевнено оцінювати їх ринкову вартість на момент часу .

Серйозне зниження зазнали: ВАТ Суднобудівний завод Залив (ПФТС: SZLV) (-50.00%), ВАТ"Алчевський коксохімічний завод (ПФТС: ALKZ) (-23.81%).

В результаті технічної угоди подорожчали акції ВАТ Ужгородський Турбогаз (ПФТС: UZHT) (531,43%).

За акціями АБ Укргазбанк (ПФТС: UGZB) пройшло п'ять угод, однак точних даних про ціну на момент виходу огляду не було.

"За підсумками торгів вівторка фондові індекси показали зниження: падіння зафіксовано на майданчиках Азії, Європи та США, винятком виступили майданчика РФ, які показали зростання. У середу вранці Азія, Європа і РФ - знижуються. Ф'ючерси на основні фондові індикатори Європи, РФ та Азії знаходяться в червоній зоні ", - вважає начальник аналітичного відділу КУА" ТАСК інвест Андрій Шевчишин.

"На такому тлі, ринок від зниження сьогодні може врятувати тільки низька активність, яка традиційно виникає в період невизначеності", - відзначив експерт.

Здавалося б, американський  ринок мав всі підстави для зростання - сенат прийняв план стимулювання економіки вартістю $ 838 млрд., що включає в себе податкові пільги, цільові витрати на інфраструктурні проекти і виділення коштів штатам, що страждають від дефіциту бюджету. Тим не менш, інвестори визнали, що таких заходів недостатньо для пожвавлення економіки.

Dow Jones Industrial Average обвалився на 381,99 пункту, або на 4,6%, до 7888,88 пункту.

S & P 500 закрився падінням на 42,73 пункту, або на 4,9%, на позначці 827,16 пункту.

Nasdaq Composite упав на 66,83 пункту, або на 4,2%, і закрився на позначці 1524,73 пункту.

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK