Росіяни продають київський Міракс-плаза

"Ми готові продати комплекс. Зараз збираємо пропозиції", - повідомив голова ради директорів компанії Mirax Group Сергій Полонський. Експерти пояснюють, що російський девелопер позбувається від київського комплексу вимушено. Компанія зараз переживає фінансові проблеми, до того ж у неї наступають терміни  погашення багатомільйонної заборгованості.

Як повідомляє Дело, у вересні 2008 року Mirax Group заявила про призупинення будівництва багатофункціонального 46-поверхового комплексу Міракс-плаза. Об'єкт було заморожено на рівні 11-го поверху.

Спочатку компанія планувала залучити інвестора для завершення будівництва замороженого об'єкта спільними зусиллями. Однак півроку безрезультатних пошуків партнера змусили керівництво Mirax Group продавати недобудову.

За інформацією газети Дело, одразу в декількох будівельних компаніях підтвердили інформацію, що російський девелопер звертався до них із пропозицією купити Міракс-плаза. Однак оператори ринку зазначають, що ціна, яку виставила компанія, необґрунтовано висока - 90-95 мільйонів доларів. Як запевняють представники великих будівельних компаній, вони готові розглянути питання купівлі Міракс-плаза, але лише за умови, що вартість об'єкта не перевищуватиме 30 мільйонів доларів, зазначає Дело.

Експерти вважають, що в ситуації, що склалася, Mirax Group змушена піти на великі цінові поступки. Справа в тому, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings днями знизило довгостроковий рейтинг компанії до ССС, що вказує на високу імовірність дефолту. За даними Fitch Ratings, обсяг заборгованості компанії, терміни погашення якої минають у першому кварталі 2009 року, становить 395 мільйонів доларів. При цьому Mirax Group не має у своєму розпорядженні достатньої кількості коштів, щоб погасити цю заборгованість у повному обсязі, і готова продавати активи за цінами і нижче задекларованих.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK