Тимошенко: Ми можемо замінити біогазом до 10 млрд кубометрів газу

Тимошенко: Ми можемо замінити біогазом до 10 млрд кубометрів газу
tymoshenko.com.ua

Про це глава уряду повідомила сьогодні на спеціальному засіданні Кабміну із розгляду інвестиційних проектів по енергозбереженню.

"Якщо ми використовуємо весь потенціал виробництва в Україні біопалива, то ми можемо замістити в нашому енергетичному балансі біогазом до 10 млрд кубометрів природного газу", - сказала Тимошенко.

На її думку, в першу чергу перехід на використання біопалива повинен здійснюватися на підприємствах теплокомуненерго.

"У нас в країні на сьогоднішній день існує 29965 котелень, 64,3% яких використовують природний газ. Це божевілля! Бо Україна має торф, деревину, Україна має можливість виготовляти брикети з соломи, абсолютно точно можна переходити на вугілля із застосуванням екологічно чистих технологій.

У нас в країні на сьогоднішній день існує 29965 котелень, 64,3% яких використовують природний газ. Це божевілля!

Ми також можемо створювати котельні на рідкому паливі, яке абсолютно не ставить нас в складну монопольну залежність від одного джерела. На ринку ми можемо закупити рідке паливо в будь-якому обсязі та за ринковими цінами, до яких країна вже адаптована", - додала прем'єр.

Вона також повідомила, що сьогодні на засіданні планується розглянути Концепцію цільової державної програми із використання біогазу, проект закону про внесення змін і доповнень до законодавчих актів про оподаткування.

Згідно з цим законопроектом, як зазначила Тимошенко, пропонується надати стовідсоткові податкові пільги терміном на 5-10 років для тих підприємств, які активно працюватимуть в сфері заміщення природного газу біопаливом.

"В енергетичному балансі країни поновлювані джерела енергії становлять усього 0,83% від загального обсягу споживання. Ми ставимо перед собою завдання відкоригувати єдину стратегію розвитку паливно-енергетичного комплексу таким чином, щоб замістити 20-25% природного газу альтернативними та відновлювальними джерелами енергії", - підкреслила глава Уряду.

Нагадаємо, 29 січня, відкриваючи засідання уряду, Тимошенко заявила про плани перевести Сумську область на альтернативні джерела енергії. Раніше, 22 січня, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов задекларував плани уряду про перехід на альтернативні види палива.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK