Тимошенко запевнила японців, що не належить до наївних прем'єр-міністрів

Тимошенко запевнила японців, що не належить до наївних прем'єр-міністрів
Reuters

Про це Тимошенко повідомила сьогодні під час зустрічі із представниками ділових кіл Японії.

"Це 29 великих інвестиційних проектів на загальну суму 6 млрд. доларів і, крім того, проекти по "зелених" інвестиціях, яких на сьогоднішній день, за нашими даними, 358 на загальну суму до 10 млрд доларів", - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр підкреслила, що уряд України готовий супроводжувати кожен із цих проектів для їх ефективної реалізації.

За її словами, Україна в інвестиційній сфері виділила вісім основних пріоритетів, зокрема, у сфері енергозбереження.

На думку Тимошенко, реалізація енергозберігаючих інвестиційних проектів дозволить реформувати національну економіку країни.

"Для Японії Україна може стати базовою країною для здійснення інвестицій в усьому нашому регіоні, бо в Україні все-таки, хоч і важко, з такими складними політичними подіями, успішно розвивається демократія. У нас встановлюються, на відміну від багатьох інших країн, прозорі відносини в системі інвестицій ", - вважає прем'єр-міністр України.

Тимошенко також заявила, що Україна зацікавлена в участі японського капіталу у приватизації теплоелектростанцій та створення спільних підприємств у галузі теплогенерації. Крім того, за її словами, уряд готовий сприяти реалізації проектів із використання сонячної та вітрової енергії.

"Ви не думайте, що я належу до наївних прем'єр-міністрів і не знаю, що в Україні бюрократія настільки сильна, що іноді для реалізації інвестиційних проектів в Україні необхідно півжиття витратити. Я хочу змінити ті підходи, які мені не подобаються, і змінити так, щоб ви відчули, що для вас усі шляхи відкриті", - сказала вона.

Як повідомлялося, Тимошенко незабаром має намір відвідати Японію та провести в Токіо переговори з урядом щодо залучення в Україну японських інвестицій.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK