Дело: Ахметов відмовляється від United Coal

Дело: Ахметов відмовляється від United Coal
focus.in.ua

За оцінками експертів, мова може йти про 300-400 мільйонів доларів. Заставу було внесено українською стороною на вимогу американської компанії. Перед початком переговорів у минулому році United Coal зажадала задепонувати в обраному нею банку обумовлену суму. Загальна сума операції оцінюється у 2,5 мільярда доларів, зазначає газета.

Тепер Метінвест вимагає повернути гроші, аргументуючи це "істотними несприятливими змінами". Варто зазначити, що заставу не може отримати і United Coal, так як її буде передано комусь з учасників переговорів тільки з обопільної згоди сторін.

Як повідомляє Дело, завершити операцію з купівлі американської компанії власникам Метінвесту помішала фінансова криза.

Ринкова ціна для United Coal, за оцінками аналітика Драгон Капітал, - 600-900 мільйонів доларів. При цьому експерти говорять про те, що офіційної інформації про перебіг переговорів і укладання угоди було дуже мало. Тому вони не виключають, що Метінвест міг і не брати на себе зобов'язання про надання такої великої застави. І мова може йти про набагато меншу суму.

Якщо ж перевести вартість вугільних запасів United Coal у грошовий еквівалент, то при купівлі United Coal за 2,5 мільярда доларів ціна однієї тонни американського вугілля для Метінвесту складе 15 доларів за тонну. Зазначимо, що на початку минулого року Северсталь продала ArcelorMittal свої вугільні підприємства на Кузбасі за 6,3 долара за тонну.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK