Метінвест підтверджує інтерес до придбання United Coal

Метінвест підтверджує інтерес до придбання United Coal
Reuters

"А значить, ми зацікавлені в підвищенні ефективності, в розширенні своєї присутності. Ми зацікавлені в нарощуванні обсягів виробництва і підвищенні рівня переділу і, зрозуміло, у придбанні підприємств, які забезпечать наші металургійні заводи високоякісною сировиною. Як наслідок, ми вивчаємо всі можливості, які виникають на відповідних ринках", - сказав представник компанії.

Коментуючи чутки про ймовірний намір групи повернути заставу в $ 300-400 млн в угоді з придбання United Coal через несприятливу ситуацію на ринку, в прес-службі підкреслили, що Метінвест - це серйозний бізнес, позитивна репутація якого є запорукою успішного довгострокового розвитку, довіри з боку українських та іноземних партнерів, можливістю залучати іноземні інвестиції.

Як і всі великі учасники ринку, Метінвест на постійній основі вивчає можливості для придбання активів, у тому числі - сировинних. При цьому політика компанії не передбачає можливості коментувати гіпотетичні операції або чутки, зазначили в прес-службі.

"Ми, так само як і інші групи, потенційно зацікавлені в придбанні даного активу. Однак до прийняття остаточного рішення, розкривати які-небудь деталі вважаємо передчасним. Незважаючи на те, що ми, як і інші претенденти, потенційно зацікавлені у придбанні американської вугільної компанії United Coal Company (UCC), ніякі транзакції, які могли б бути з нею пов'язані, не здійснювалися", - сказав представник компанії.

У жовтні минулого року інвестиційна компанія Ренесанс Капітал з посиланням на американські ЗМІ повідомляла, що Метінвест нібито купує United Coal за $ 2,5 млрд. При цьому уточнювалося, що угоду уклали за кілька тижнів до погіршення ситуації на світових фінансових ринках.

Компанія United Coal вважається провідним виробником високоякісного коксового вугілля в США. Сукупні виробничі потужності її чотирьох дочірніх підрозділів становлять 7 млн тонн.

Група Метінвест є одним з провідних світових гравців у чорній металургії. Підприємства групи виробляють 10,5 млн тонн сталі на рік, понад 40 млн тонн залізорудної сировини на рік. Група постачає продукцію українським і європейським підприємствам, а також метпідприємствам в Азії.

ТОВ Метінвест Холдинг - керуюча компанія групи Метінвест. Власниками ТОВ Метінвест Холдинг є голландська компанія Metinvest BV (51,15%) і ЗАТ СКМ (48,85%). Водночас 90% акцій ЗАТ SCM належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Як повідомлялося, на початку лютого Metinvest BV сконцентрував 74% акцій Азовсталі


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK