Україна: рекапіталізація банків розпочнеться із наступного тижня

Україна: рекапіталізація банків розпочнеться із наступного тижня
Reuters

"Спільно із Світовим банком, ЄБРР, МВФ та НБУ ми відпрацювали проект постанови про порядок рекапіталізації урядом комерційних банків, з урахуванням (за рахунок цієї рекапіталізації) придбання частини акцій вітчизняних приватних комерційних банків для того, щоб покрити їх збитки", - повідомила прем'єр - міністр країни Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду в середу.

На думку Тимошенко, це дозволить банківській системі країни "повернутися до нормальної роботи". Крім того, за словами прем'єра, "цей важливий документ дасть можливість практично з наступного тижня приступити до рекапіталізації банківської національної системи".

Раніше повідомлялося, що в кінці жовтня 2008 року Верховна Рада ухвалила антикризовий закон, яким було затверджено механізм рекапіталізації українських банків за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій, що дозволило залучити кредит МВФ на суму $ 16,4 млрд.

Згідно із затвердженим механізмом, держава в особі Мінфіну може брати участь у формуванні та збільшенні статутних капіталів банків шляхом придбання їхніх акцій в обмін на державні облігації або за рахунок коштів державного бюджету.

МВФ оцінив можливий обсяг програми рекапіталізації українських банків у 54 млрд гривень, у тому числі 10 млрд гривень - до кінця 2008 року і 44 млрд гривень - у першій половині 2009-го.

Крім того, як повідомлялося, ЄБРР може направити на рекапіталізацію українських банків близько EUR500 млн. Відповідні переговори вже ведуться з низкою банків.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK