Американський фінансист, якого звинувачують у великому шахрайстві, сам став жертвою піраміди

Американський фінансист, якого звинувачують у великому шахрайстві, сам став жертвою піраміди
Reuters

Про це пише газета The Times.

Банк, що належить Стенфорду, втратив на фінансовій піраміді Медоффа більше 550 тисяч доларів. При цьому мільярдер приховав цей збиток від своїх інвесторів: у звіті банку сказано, що ніяких внесків у фонд Медоффа не робилося.

Раніше суд санкціонував арешт рахунків Стенфорда і його банку Stanford International, зареєстрованого в Антигуа і Барбуда.

Аферисту раніше не вдалося вилетіти на Антигуа з Х'юстона, де знаходиться головний офіс його компанії Stanford Financial Group. Стенфорд спробував орендувати приватний літак, однак через те, що його рахунки заморозили, компанія-авіаперевізник не прийняла до оплати його кредитну картку.

Де в даний момент знаходиться Стенфорд, американській владі невідомо.

Як повідомляє Reuters, розкриття його афери викликало паніку серед мешканців Антигуа. Перед будівлею острівного банку вишикувалася черга більш ніж із 600 осіб, які заявили про бажання отримати назад свої гроші - незважаючи на те, що банк Антигуа не був безпосередньо пов'язаний з Stanford International. Також черга із схвильованих вкладників вишикувалася перед відділенням банку в Каракасі.

Нагадаємо, впливового фінансиста Бернарда Медоффа було заарештовано 11 грудня минулого року. 70-річного екс-главу американської фондової біржі Nasdaq звинувачують у створенні фінансової піраміди, яка завдала її учасникам по всьому світу збиток у розмірі 50 млрд доларів. Кількість людей, які постраждали від "афери століття" колишнього глави Nasdaq Бернарда Медоффа, може досягти трьох мільйонів людей по всьому світу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK