Єврокомісія: 6 країн перевищили крайню межу бюджетного дефіциту

Єврокомісія: 6 країн перевищили крайню межу бюджетного дефіциту
n-europe.eu

За його словами, бюджетний дефіцит у Франції, Іспанії, Греції, Ірландії, Латвії та Мальті в минулому році перевищив 3% валового внутрішнього продукту. Для країн ЄС це гранично дозволений межа, згідно Пакту стабільності та зростання - ключового документу, який регулює збалансованість єдиної європейської економіки.

Єврокомісар закликав Іспанію та Францію виправити ситуацію до 2010 року, а інші країни, де ситуація гірше, - негайно почати вживати активних заходів для стабілізації бюджетів.

Тим часом прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун представив урядовий план глобального економічного відновлення, який повинен стати порядком дня для саміту країн "великої двадцятки", що відбудеться у Лондоні на початку квітня.

Він закликав усі країни об'єднати зусилля для боротьби з світовою фінансовою кризою, зокрема терміново збільшити ресурси Міжнародного валютного фонду, максимально знизити процентні ставки і засудити політику протекціонізму, до якої вдаються певні країни, щоб забезпечити власні інтереси.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK