Китайські банки викрили у порушеннях на мільярди юанів

Китайські банки викрили у порушеннях на мільярди юанів
Reuters

Водночас, близько половини з них пов'язано з трьома найбільшими держбанками, чиї акції торгуються на фондовому ринку - ICBC, Bank of China і Construction Bank of China. Більшу частину коштів уже повернуто, хоча поліція продовжує розслідувати деякі випадки нецільового витрачання коштів.

Як повідомляється, випадків порушення банками в минулому році було зафіксовано як мінімум двадцять.

При цьому, як зазначають представники влади, епізодів із нецільовим витрачанням коштів, які виділено в якості пакету економічного стимулювання або на відновлення після землетрусу в провінції Сичуань, виявлено не було.

Китай виділив на підтримку своєї економіки в умовах глобальної фінансової кризи близько 585 мільярдів доларів.

Цей пакет став другим за обсягом у всіх найбільших економік світу. Ще кілька десятків мільярдів доларів було витрачено на відновлення постраждалих від землетрусу районів країни.

Президент КНР Ху Цзіньтао неодноразово повторював, що корупція є однією із головних загроз легітимності Комуністичної партії Китаю (КПК). Незважаючи на жорстке переслідування корупціонерів на всіх рівнях, повністю цю проблему Пекіну вирішити не вдається.

Нагадаємо, більшість експертів по всьому світу прогнозують, що з усіх країн світу Китай першим почне виходити з глобальної економічної кризи.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK