Ринки: Ринок в корекції

Ринки: Ринок в корекції
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) підріс на 0,6%, досягши рівня у 20,31 пунктів. Водночас, за розрахунками ГК ТАСК індекс ПФТС виріс на 2,20% - до рівня 226,24 пункту.

Провідні майданчики світу трохи відновлюються після кількох днів стрімкого падіння. Неоднозначні настрої на світових ринках, відсутність будь-яких поліпшень в економіках усіх країн не вселяють впевненості у тому, що падіння ринків уже припинено.

Український ринок не виключення, оскільки невизначеність у банківському секторі не дозволяє учасникам "розслабитися". Активність, у порівнянні з попередніми днями, істотно впала. Кількість угод до середини дня ледве перевалила за два десятки, а обсяг торгів, за рахунок двох великих угод по Західенерго, склав трохи більше 2,6 млн грн.

Акцент торгів сьогодні зміщено на корекцію по цінних паперах, що значно просіли напередодні. Західенерго (ПФТС: ZAEN) вдалося взяти реванш приростом акцій в ціні 11.70%, далі - Дніпроенерго (ПФТС: DNEN), із подорожчанням на 2.08%. Трійку лідерів зростання замикають цінні папери АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB), що підтягнувся на 1.25%, після вчорашнього обвалу на 11%.

Таким чином, енергетики внесли вагомий внесок у корекційні процеси, акції ж металургів і машинобудівників, що втратили вчора в ціні найбільше, падають і сьогодні.

Найбільші втрати з ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) (-3.23%) і ВАТ Мотор Січ (ПФТС: MSICH) (-0.60%). Подешевшали також і акції Центренерго (ПФТС: CEEN) на 1.39%.

Крім того, начальник аналітичного відділу КУА ТАСК інвест Андрій Шевчишин зазначає, що відновлення котирувань демонструють переважна більшість акцій різних галузей економіки, але спреди досить широкі, що обмежує активність ринку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK