В уряді вважають некоректною заяву Мін’юсту

В уряді вважають некоректною заяву Мін’юсту
minjust.gov.ua

Про це у коментарі  заявила прес-секретар прем’єр-міністра України Марина Сорока.

Вона повідомила, що "уряд скасував це роз’яснення".

"Подібні роз’яснення за духом, стилістикою, а також за відсутністю аргументів нагадують заяви, які виходять від речників Секретаріату Президента і наводять на думку, що в своєму роз’ясненні Міністерство юстиції також керувалося вказівками Банкової", - заявила Сорока.

Нагадаємо, Міністерство юстиції 17 лютого відкликало поширене 24 грудня роз’яснення для громадян щодо неможливості примусового (без рішення суду) стягнення майна, яке виступає предметом застави або іпотеки.

Міністерство юстиції просить вважати раніше видане роз’яснення відкликаним у зв’язку із змінами до Закону України Про іпотеку щодо позасудового звернення стягнення на предмет іпотеки на підставі договору, внесеними Законом України Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва.

Змінами до закону, зокрема, встановлено, що застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, яке міститься в іпотечному договорі, прирівняне за правовими наслідками до окремого договору між боржником і кредитором про задоволення вимог кредитора.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK