Чеські ґастарбайтери повертаються додому

Чеські ґастарбайтери повертаються додому
philol.msu.ru

Перші ґастарбайтери, які втратили через кризу роботу в Чехії, вилетіли з празького міжнародного аеропорту Рузіне на батьківщину в Монголію.
Група монгольських громадян з 16 чоловік скористалася пропозицією чеської влади. Кожен іноземець разом з оплаченим авіаквитком в один кінець отримав одноразову матеріальну допомогу в розмірі 500 євро.

Чехія таким чином має намір перешкодити переходу звільнених іноземців в положення нелегальних мігрантів, що у свою чергу може призвести до збільшення організованої злочинності в країні.

Допомогу чеської держави в добровільному поверненні на батьківщину можуть отримати на першому етапі 2000 іноземців.

За даними МВС Чехії, до березня 2009 року роботу можуть втратити 12 тисяч іноземців. Протягом найближчих шести місяців закінчиться дозвіл на роботу ще у 68 тисяч іноземців, які також можуть втратити роботу.

Чеський уряд планує початкові витрати в розмірі 60,7 мільйона крон (1 долар США дорівнює 22 чеським кронам) у зв'язку з відправленням на батьківщину звільнених іноземців, а також пропонує обмежити видачу довгострокових робочих віз і більш ретельну перевірку агентств, які займаються працевлаштуванням іноземців у Чехії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK