Тимошенко закликає громадян повірити банкам

Тимошенко закликає громадян повірити банкам
tymoshenko.com.ua

"Ми з кризи повинні вийти сильнішими, але це залежить від кожного з нас, починаючи від Президента і закінчуючи пересічними громадянами, які повинні, незважаючи на всі свої емоції, повірити в банківську систему і не забирати свої внески, а зберігати їх у банках" -- сказала Тимошенко.

За її словами, держава гарантує збереження банківських заощаджень. "Є гарантії та відсотки, є все, що потрібно", - додала вона.

Так, нагадує Тимошенко, відновлення довіри громадян до національної банківської системи є складним, але можливим процесом. Тимошенко вважає, що бюджет в умовах кризи краще не переглядати.

"Абсолютно правильно, що бюджет, який ми плануємо переглянути у травні, краще б його не переглядали, тому що будь-який перегляд бюджету - це скорочення, а не доповнення доходів", - сказала прем'єр.

Також прем'єр вважає, що необхідно додатково вивчити можливість підвищення ефективності використання бюджетних коштів, а також коштів, що надходять за рахунок збору місцевих податків.

"Ми прийняли рішення, що інвентаризуємо використання всіх податків і зборів на основі Міністерства фінансів і Держкомпідприємництва, Мінрегіонбудівництва і Секретаріату Кабінету міністрів. Мільярди поборів сьогодні збираються з підприємців, з громадян України, а в бюджет не йдуть, ні в спецфонд, нікуди. Так давайте їх акумулювати, і створимо на цій основі додатковий ресурс без збільшення податків, можливо, скасуємо і будь-які платежі, які сьогодні не можуть платити підприємці ", - додала вона.

На думку Тимошенко, також необхідно додатково вивчити видаткову частину державного бюджету для того, щоб більш ефективно перерозподілити бюджетні кошти.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK