Ющенко розповів G7, коли Україна відновить діалог МВФ

Ющенко розповів G7, коли Україна відновить діалог МВФ
Прес-служба Президента

"Ми пропрацювали лист до МВФ разом з прем'єром, головою Верховної Ради, і думаю, що сьогодні-завтра цей документ буде доопрацьовано", - сказав Ющенко.

При цьому глава держави нагадав, що напередодні місія МВФ була в Україні, але "ці переговори не можна назвати такими, що завершилися успішно".

Так, Ющенко висловив упевненість, що Україна має всі передумови для відновлення діалогу з МВФ.

"Українська сторона послідовно дотримується рекомендацій МВФ за всіма напрямками", - сказав він.

Також Президент повідомив, що завтра вранці проведе нараду з головою парламенту, прем'єром і керівництвом НБУ, "щоб остаточно узгодити неузгоджені позиції, щоб сформувати єдину консолідовану позицію у переговорах з МВФ".

За умови надання наступних траншів МВФ Україна зможе оптимізувати діяльність Нафтогазу, висловив переконання глава держави.

"Якщо буде відновлений діалог української сторони з МВФ з даних питань, і я думаю, що він закінчиться успішно, ми зможемо оптимізувати ситуацію ... Те, що МВФ допускає більшу еластичність в першу чергу щодо дефіциту бюджету України, дає надію, що наші переговори завершаться успішно ", - сказав Ющенко.

У свою чергу США закликали Україну виробити спільну позицію всіх гілок влади для того, щоб забезпечити співпрацю з МВФ.

"Наші відносини з Україною та МВФ дуже важливі. І ми поділяємо вашу стурбованість стосовно нинішньої ситуації, але, на нашу думку, в першу чергу необхідно, щоб Президент, уряд, Нацбанк України і Верховна Рада працювали разом, щоб виробити спільну позицію і дозволити МВФ працювати з місією тут, і вивести країну з кризи ", - заявив посол США в Україні Вільям Тейлор під час зустрічі з послами G7.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK