Тимошенко скликає позачергове засідання уряду

Тимошенко скликає позачергове засідання уряду
Reuters

Члени уряду зберуться на півгодини для того, щоб прийняти всі необхідні постанови та інші рішення Кабінету міністрів, які дозволили б забезпечити фінансування весняно-польових робіт.

Тимошенко також заявила, що для успішного проведення весняно-польових робіт необхідно 6 млрд. грн. За її словами, близько 3 млрд. грн. розраховують отримати від експорту зернових.

"Зараз пожвавлення на світовому ринку зерна і, незважаючи на проблеми в аграрному секторі, через експорт ми отримаємо гроші на посівну в повному обсязі", - заявила вона.

За словами Тимошенко, через дії Нацбанку і комерційних банків аграрний сектор фактично недоотримав 2,3 млрд. грн.

"Мали бути пролонговані кредити для аграрного сектору на суму 3 млрд. 852 млн. грн., всього пролонговано кредитів на суму 1 млрд. 489 млн. грн.", - повідомила вона.

Крім цього Тимошенко заявила, що зернотрейдерам буде відшкодовано ПДВ на суму 2,4 млрд. грн. За її словами, ПДВ повертатиметься за умови, якщо трейдери будуть викуповувати зерно врожаю 2008 року (його залишилося 20 млн. т.) за ринковими цінами.

Тимошенко також повідомила, що надходження до Аграрного фонду від продажу зерна до кінця місяця повинні скласти 1,3 млрд. грн. За її словами, надходження до Аграрного фонду від продажу зерна в березні заплановане на рівні 2,2 млрд. грн. У даний час з Аграрного фонду продано 550 тисяч тонн зерна на суму 650 млн. грн., на продаж виставлено 211 тисяч тонн.

Крім того Тимошенко закликала народних депутатів подолати вето Президента Віктора Ющенка на Закон № 922-VI Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу.

Нагадаємо, завтра, 27 лютого, Президент Віктор Ющенко проведе антикризову нараду, на яку запрошені прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, голова Національного банку Володимир Стельмах і лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK