Нафтогаз обіцяє вчасно розрахуватися з Газпромом

Нафтогаз обіцяє вчасно розрахуватися з Газпромом
Reuters

Коментуючи неофіційні дані про готовність Газпрому знову скоротити поставки, якщо українська сторона зволікатиме з оплатою за лютий, він підкреслив, що загроза нової газової війни між Росією та Україною "перебільшена".

"Затримок з виплатами ми не маємо, ми за договором повинні розрахуватися до 7 березня, у нас проблем немає", - сказав Землянський, і додав, що компанія не розглядає негативного розвитку подій і має підтвердження НБУ про наявність необхідної суми у доларах.

Землянський зазначив, що всередині України, як і раніше, залишаються проблеми з розрахунками споживачів, які мають заборгованість за газ.

Незважаючи на це, за його словами, компанія намагатиметься "все виплатити, щоб не потрапляти на штрафні санкції і не нагнітати відносини між Росією та Україною".

Як повідомив Коммерсантъ, 8 березня Газпром може знову скоротити поставки газу в Україну. У вівторок рада директорів російської монополії прийняла рішення про те, що газ буде перекрито, якщо до цієї дати НАК Нафтогаз України не розрахується за спожите у лютому паливо.

Нагадаємо, Нацбанк України, минаючи міжбанк, забезпечить Нафтогаз України валютою в обсягах, необхідних для проведення розрахунків за поставлений російським Газпромом природний газ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK