Пинзеник: Другий транш МВФ не стабілізує ситуацію

Пинзеник: Другий транш МВФ не стабілізує ситуацію
podrobnosti.ua

Про це він сказав у неділю, 1 березня, на телеканалі ICTV.

Транш МВФ - "це інструмент, який дозволяє знизити ризики, зменшити процес пристосування до умов кризи й виходу з неї. Але ніколи допомога ззовні не рятує країну, якщо країна сама не робить правильні кроки", - пояснив колишній міністр.

"Слава Богу, хоча його (транш - ред.) не дали, але тема відкрита", - підкреслив він, додавши, що МВФ очікує від України консолідації зусиль у політиці.

Пинзеник  також попередив, що якщо  МВФ відмовить у наданні кредиту "допомогти ми зможемо тільки самі собі".

Крім того, Пинзеник висловив думку, що для відновлення економіки України слід починати з рекапіталізації банків і внесення змін у державний бюджет.

На його думку, змінений бюджет повинен мати низку характеристик. Зокрема, він повинен бути реальним, бездефіцитним. Крім того, "не можна залазити в борги, оскільки це давить потім на обмінний курс у майбутньому", прогнозує екс-міністр фінансів.

Пинзеник також висловив думку, що необхідно міняти структуру бюджету. "Уряд має єдиний інструмент впливу на ... економіку, це урядові замовлення. Сьогоднішня структура бюджету не дозволяє робити такі урядові замовлення", - зазначив він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK