Moody's передумало і відкликало рейтинг Кредитпромбанку

Moody's передумало і відкликало рейтинг Кредитпромбанку
liga.net

Відкликано, зокрема, рейтинг фінансової стійкості банку E + із "стабільним" прогнозом, рейтинг довгострокових зобов'язань в національній валюті B1 із "негативним" прогнозом і рейтинг довгострокових зобов'язань в іноземній валюті B2, який було поставлено на перегляд для ймовірного зниження.

Крім того, Кредитпромбанк мав рейтинг короткострокових зобов'язань "Not Prime" із "стабільним" прогнозом і рейтинг за національною шкалою Aa3.ua.

Moody's зазначає, що погіршило прогноз за рейтингом довгострокових зобов'язань в національній валюті 30 грудня, відображаючи істотне збільшення кредитних ризиків та ризиків ліквідності для українських банків у зв'язку з девальвацією гривні в четвертому кварталі.

При цьому агентство уточнює, що не змогло більш детально проаналізувати вплив цих факторів через недостатній обсяг інформації, яку замовляли, але не отримали від Кредитпромбанку.

Згідно із даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (14,534 млрд грн) Кредитпромбанк займав 19-те місце серед 182 банків. Його чистий прибуток у 2008 році склав 31,49 млн грн, що на 26,6% більше, ніж у 2007 році.

Нагадаємо, раніше Moody's двічі знижувало рейтинг Кредитпромбанку у зв'язку з нестабільною фінансовою ситуацією в країні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK