Ринки: ПФТС відкрила місяць падінням

Ринки: ПФТС відкрила місяць падінням
АР

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) виріс на 0.74%, досягши рівня в 19,41 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС знизився на 2,17% - до 206,88 пунктів.

Минулий місяць став одним із рекордних: падіння за місяць склало 23%, оновлено історичний мінімум в районі 211,47 пунктів - мінімум за 5 років. Перспектив росту в цьому місяці не варто очікувати, що може вилитися в чергові мінімуми вже сьогодні, а проходження рубежу в 200 пунктів надасть значний тиск в зниженні індексу до позначки 150 пунктів.

Український ринок почав тиждень і місяць з доволі активних дій, тільки практично все - мимо біржі: угоди, в основному, застави, тобто технічні. Реальні операції видно тільки по Дніпроенерго (ПФТС: DNEN) (без змін) і Укрнафти (ПФТС: UNAF) (-5.48%), акціями яких зроблена практично половина від усіх угод.

Начальник аналітичного відділу КУА ТАСК інвест Андрій Шевчишин зазначив, що згадана порівняно низька реальна активність і порівняно висока - з технічних операцій пов'язана з залишковими явищами продажів з боку інвесторів. "Найбільш міцні і"довгі " інвестиції, з традиційно низькою еластичністю до внутрішніх конфліктів - енергогенератори. Це остання хвиля продажів. Якщо 2008 рік запам'ятався виходом інвесторів з акцій машинобудівників і металургів, кінець 2008 - початок 2009 - з акцій банківського сектора, то зараз останній - енергетика ", - сказав експерт.

Світові ринки, як і раніше, перебувають під тиском негативного фону даних макростатистики. Поглиблення рецесії продовжує відігравати значну роль у падінні фондових майданчиків.

Падає і український ринок. Серед підприємств, чиї акції найбільш значно втратили в ціні - Центренерго (ПФТС: CEEN) (-8.33%), ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) (-5.00%), ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (-4.32 %), Дніпрообленерго (ПФТС: DNON) (-21.05%).

Найбільші втрати за галузями несуть компанії нафтогазового сектору, цінні папери яких втрачають в ціні в середньому 3,12%.

Варто відзначити, що UAI-50 піднявся в наслідок сильного росту котувань по технічній угоді з акціями АвтоКрАЗ (ПФТС: KRAZ). Зростання ціни склало 1575% порівняно з попереднім рівнем закриття, що і призвело до зростання індексу, хоча позитивної динаміки серед емітентів спостерігається досить мало. Тільки по ВАТ Суднобудівний завод Затока (ПФТС: SZLV) (25%) і ВАТ Токмакський ковальсько-штампувальний завод (ПФТС: TKSH) (0.03%), які також можна віднести до технічних.

Нагадаємо, що американські фондові індекси в п'ятницю 27 лютого впали після публікації макроекономічної статистики та плану обміну акцій Citigroup. За минулий місяць головний світовий фондовий індикатор Dow Jones Industrial Average втратив 11,7%.

Dow Jones Industrial Average знизився на 119,15 пункту, або на 1,7%, до 7062,93 пункту.

S & P 500 закрився падінням на 17,74 пункту, або на 2,3%, на позначці 735,09 пункту.

Nasdaq Composite скоротився на 13,63 пункту, або на 1%, і закрився на позначці 1377,84 пункту.

За матеріалами http://fundmarket.com.ua/

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK