Ъ: Пенсійний фонд розірве договори з проблемними банками

Ъ: Пенсійний фонд розірве договори з проблемними банками
АР

Голова правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний повідомив виданню про готовність припинити видачу пенсій через банки, які несвоєчасно проводять виплати пенсіонерам. За його словами, вже сьогодні міжвідомча комісія повинна повідомити про розірвання договорів з проблемними банками.

Голова ПФУ підтвердив журналістам газети, що поки що відмова від співпраці торкнеться установ з тимчасовими адміністраціями Нацбанку: "Як тільки нам пенсіонери або НБУ будуть повідомляти про те, що у будь-якого банку є проблеми, і це може позначитися на виплаті пенсій, ми будемо в оперативному порядку вирішувати питання фінансування через такий банк".

Зараз тимчасові адміністрації знаходяться у дев'яти банках: Промінвестбанк, Національний кредит, Укрпромбанк, Причорномор'я, Київ, Надра, Західінкомбанк, Одеса-банк і Трансбанк.

Як повідомляє КоммерсантЪ, Олексій Зарудний уточнив, що затримки виплат пенсій з вини банку в основному помічено в Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Харкові.

Напередодні голова фонду повідомив, що співробітники ПФУ інформують пенсіонерів про існування "проблемних і ненадійних" установ, пропонуючи отримувати пенсії через Укрпошту або банки, котрі своєчасно виконують зобов'язання. Зараз 94 банки обслуговують понад 30%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK