Японці почнуть будувати метро в Україні

Японці почнуть будувати метро в Україні
melbourn.flickr.com

Відповідна домовленість досягнута вчора, під час зустрічі Міністра транспорту та зв'язку України Йосипа Вінського з представниками японської компанії Сумитомо Корпорейшн - генеральним менеджером представництва компанії в Україні Шіро Нішіока, менеджером групи транспортних проектів у Москві Шухеі Оное і менеджером департаменту транспортних проектів та обладнання у Японії Коджі Асо.

"Я відчуваю, що найближчим часом між Мінтрансзв'язку та японськими компаніями робота стане набагато тіснішою", - сказав Вінський, зазначивши, що надалі хотів би, щоб подібні зустрічі були конкретними і не носили формальний характер. Адже, за словами українського міністра, "Мінтрансзв'язку має ряд конкретних пропозицій для японської компанії з розбудови транспортної інфраструктури в Україні".

Серед потенційних для реалізації транспортних проектів найбільше японських представників зацікавила можливість участі в будівництві метро. "У нас два таких об'єкти, про які ми реально можемо вести мову - це метро в Донецьку й Дніпропетровську. Виходячи з розрахунків, що обидва міста - багатонаселені, метро для них, на мою думку, дійсно виправдана необхідність: його потрібно будувати і розвивати у цих містах у будь-якому випадку", - сказав Вінський, зауваживши, що найбільш перспективним проектом є метро в Донецьку, адже там "будівництво починається фактично з нуля".

Нагадаємо, Кабмін пообіцяв відкрити першу гілку метрополітену в Донецьку до Євро-2012. Як відомо, серед українських міст метрополітен функціонує в Києві, Харкові та Дніпропетровську. Будівництво метрополітену в Донецьку почалося у 1992 році, роботи ведуться дотепер.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK