Ющенко пригрозив київській владі: Доведеться відповідати

Ющенко пригрозив київській владі: Доведеться відповідати
president.gov.ua

Він назвав необґрунтованим різке підвищення комунальних тарифів.
"Скажіть, будь ласка, як може сприймати бюджетна сфера такого роду ініціативи - в десятки разів? Тоді виникає питання, що робили в минулому, коли тарифи можна було підняти не на таку відчутну величину. Як може Президент давати акцепт на таке рішення. Шановні, я на це ніколи не піду ", - сказав Ющенко, закликавши розумно підходити до вирішення цієї проблеми. Більше того, він зазначив важливість встановлення рівних тарифів, податків для бізнесу міста, оскільки це є основою створення конкурентного середовища.

Ющенко наголосив, що сьогодні тарифна політика у Києві набула небаченого загострення. Президент зазначив, що в столиці протягом кількох років формувався найнижчий тариф на житлово-комунальні послуги, і через популізм ця проблема не вирішувалася. Не "приймалися рішення, грали в популізм", - сказав Ющенко.

При цьому Президент зазначив, що є неприпустимим фінансувати мільйонерів, яких у Києві найбільше. "Якщо ми субсидуємо мільйонерів, рано чи пізно за таку політику доведеться відповідати", - сказав Ющенко, додавши, що, водночас, необхідно гарантувати соціально незахищеним верствам населення, що тарифи для них будуть обґрунтованими.

Крім того, Ющенко торкнувся і ситуації з енергетикою у Києві. "Хочу звернутися до влади міста і запитати, кого ви збираєтеся обманювати, коли мова йде про такі масштабні платежі", - зазначив Ющенко.

Він констатував, що борг Києва за газ досяг критичної межі - 1 млрд. 60 млн. грн. станом на 24 лютого, водночас, з Київенерго не врегульовані борги, які виникли через введення нових тарифів. "Ви можете проводити будь-який популізм, але за умови, що його є чим фінансувати", - сказав Ющенко, наголосивши, що розрахунки повинні проводитися у повному обсязі, оскільки це опосередковано впливає і на незалежність України через накопичення боргів Нафтогазу.

Водночас, Ющенко звернув увагу і на ситуацію з діяльністю підприємців у столиці. За його словами, в умовах кризи столична влада не робить жодного кроку для покращення умов роботи підприємців. "Ті дії, які робила місцева влада - як виконавча, так і законодавча, - стали причиною того, що міжнародні агентства знизили довгострокові рейтинги столиці", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький не з'явився на нараду під головуванням Президента України Віктора Ющенка, де планувалося заслухати звіт керівництва Києва.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK