У 2009 році за межею бідності можуть опинитися 46 мільйонів осіб - Світовий Банк

У 2009 році за межею бідності можуть опинитися 46 мільйонів осіб - Світовий Банк
АР

Такі дані нової доповіді Світового банку, про яку пише газета The Washington Post.

Основними причинами, що ведуть до бідності населення, фахівці банку називають скорочення робочих місць і зниження зарплат. Крім того, експерти говорять про зниження обсягів приватних інвестицій в ринки, що розвиваються. У порівнянні з 2007 роком вони впали на 17%.

Як зазначається в доповіді, "падіння попиту на Заході є найсерйознішим у світовій торгівлі за останні 80 років, а це веде в свою чергу і до зниження обсягів торгівлі у найбідніших країнах".

Водночас, експерти наголошують, що 94 із 116 країн, що розвиваються, вже зазнають уповільнення темпів економічного зростання.

Вони також припускають, що близько сотні держав "можуть зіткнутися з проблемою державних і приватних боргів, загальний обсяг яких у нинішньому році може досягти 268 млрд дол. Однак, це ще не найгірший варіант, адже у випадку ускладнення ситуації на ринках ця цифра, за даними СБ, може зрости до 700 млрд дол.

У цьому контексті президент СБ Роберт Зеллік зазначив "необхідність реагувати в режимі реального часу на зростаючу кризу, що вражає країни, які розвиваються,". У спеціальній заяві він закликав уряди і міжнародні організації діяти таким чином, щоб "уникнути соціальної та політичної напруженості".

Раніше у Світовому банку заявили, що в нинішньому році вперше з часів Другої світової війни світова економіка значно скоротиться.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK