Мешканці Вільнюса скупили всю валюту через чутки про девальвацію літа

Мешканці Вільнюса скупили всю валюту через чутки про девальвацію літа
Reuters

Подейкують, що національна валюта мала знецінитися 8 березня, тому 7 березня більшість людей вирішили від неї позбутися. До вечора у багатьох відділеннях банків "не залишилося іноземної валюти", повідомляє Delfi.lt із посиланням на Lietuvos rytas.

Найбільше наляканих клієнтів було у вільнюських відділеннях банків, які воліли міняти літи на євро, американські долари, польські злоті і британські фунти стерлінгів.

Звідки пішла паніка, доручено з'ясувати Департаменту держбезпеки Литви, повідомляє сайт БЕЛТА. У зв'язку з ситуацією, що склалася, прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс чутки про можливу девальвацію літа назвав "повною нісенітницею". А голова правління Банку Литви Рейнольдіюс Шаркінас закликав політиків і засоби масової інформації відповідально висловлювати свої думки про нинішній курс літа і не сіяти паніку в суспільстві.

На початку року свої валюти девальвували кілька країн, зокрема, Китай, Білорусь, Казахстан, Таджикистан та Вірменія. Плавна девальвація відбулася і в Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку року українська гривня девальвувала щодо долара на 3,2%, а з мінімального рівня 2008 року до 4,57 грн за долар девальвація становила 83%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK