Ринок сировини: Нафта демонструє зростання, золото - стабільно

Ринок сировини: Нафта демонструє зростання, золото - стабільно
greenpeace.org

Посилення очікувань чергового скорочення видобутку сирої нафти країнами ОПЕК спровокувало зростання котирувань сирої нафти. Так, сьогодні нафта торгується у діапазоні 47-48 доларів за барель.

Рішення про скорочення видобутку країнами учасницями картелю може бути прийняте вже 15 березня на чергових зборах міністрів у Відні. Додатковим стимулом до зниження видобутку має стати оприлюднення Світовим банком свого негативного прогнозу щодо розвитку світової економіки у 2009 р. Світовий банк прогнозує падіння світового ВВП уперше з часів Другої Світової.

Таким чином, ми вважаємо, що ціна сирої нафти може вирости до позначки в 50 доларів за барель після підтвердження очікувань про зниження видобутку країнами ОПЕК.

Раллі на ринку золота, зафіксоване в кінці минулого тижня, було перерване вчора внаслідок чергового зміцнення долара до шести валют основних торгових партнерів США.

Індекс долара США в понеділок показав зростання на 0,7%, дав сигнал інвесторам переключитися з золота на долар у пошуках інструменту збереження вартості. У підсумку, торги на ринку золота сьогодні проходять у діапазоні 910-920 доларів за унцію.

Однак ми вважаємо, що попит на золото як інструмент збереження вартості незабаром відновиться внаслідок посилення очікувань щодо поглиблення світової рецесії. Ми очікуємо відновлення зростання цін на золото після нетривалої корекції, що почалася вчора.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK