Ъ: ПФ відмовився від послуг восьми банків

Ъ: ПФ відмовився від послуг восьми банків
АР

Минулого тижня ПФУ призупинив виплату пенсій через кредитні установи з тимчасовою адміністрацією - Київ, Надра, Трансбанк, Укрпромбанк; з кураторами НБУ - Банк регіонального розвитку та Укргазбанк, а також через банк Європейський і Родовід Банк, повідомляє видання.

Спочатку в ПФУ планували припинити роботу тільки з банками з тимчасовою адміністрацією.

Як зазначає газета, в офіційній заяві ПФУ мотивує свої дії "численними зверненнями пенсіонерів та отримувачів допомоги про неналежне обслуговування."

"Виплата пенсій громадянам, які отримували пенсії у вищезгаданих установах, переведена у відділення поштового зв'язку за місцем їх проживання", - говориться у повідомленні фонду.

ПФУ почав виплату пенсій з 4 березня - до 10 березня виплачено 6335 млрд гривень (47,8% місячного плану), пише газета.

Виплати через ці банки призупинені у всіх областях. Таким чином, кількість банків, які можуть виплачувати пенсії, скоротилася з 73 до 65. Останній раз ПФУ зменшували кількість працюючих з ним установ у грудні 2008 року - на 18. За даними ПФУ, через банки виплачується 30% пенсій, решта суми - через відділення Укрпошти.

Причини припинення роботи з банками в ПФУ не пояснили, але співробітник одного з названих банків розповів Ъ, що офіційно про розірвання відносин фонд повинен повідомити їх за два місяці.

У банках в основному не коментували рішення ПФУ.

У коментарі Комерсанту, почесний президент Укргазбанку назвав подібні заходи провокуванням паніки серед пенсіонерів. "Це реакція на куратора, - заявив Горбаль.- Заява фонду має бути відкликана, тому що пенсіонери - досить емоційні люди з точки зору провокування паніки. Виходить, що в питанні виплати пенсій Кабмін не довіряє тимчасовим адміністраторам. Я спілкувався з головою фонду Олексієм Зарудним та Олександром Турчиновим, і мені пообіцяли, що лист по всім банкам буде відкликаний".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що надходження власних коштів до Пенсійного фонду, за 2 місяці поточного року перевищили плановий показник на 12,9%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK