Нацбанк буде контролювати купівлю валюти банками

Нацбанк буде контролювати купівлю валюти банками
Reuters

"Переконаний, що треба ввести НБУ такий моніторинг, таку статистику за кожен цент, за кожен долар комерційного банку, який виходить з такими потребами, і він має серйозно звітувати", - сказав президент на нараді з представниками банківського сектору в Києві.

Ющенко підкреслив, що коли комерційні банки купують на міжбанку долар за курсом 8 грн, а продають по 9,3 грн, то "це провокація, об'єктивності тут ми не можемо знайти".

Ющенко відзначив, що все це породжує негативні чутки і дестабілізує курс. В. Ющенко підкреслив, що і Генпрокуратура, і СБУ, і Державна податкова адміністрація повинні "каменю на камені не залишити від такої поведінки комерційних банків".

"Ви щуки для того, щоб ці карасі не дрімали", - підсумував президент.

Нагадаємо, з 27 лютого НБУ почав проводити цільові валютні аукціони для задоволення потреб позичальників - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за кредитами, отриманими в американській валюті.

Банки повинні забезпечити клієнтам продажу іноземної валюти, купленої на валютному аукціоні НБУ, за курсом, який не може перевищувати курс аукціону плюс 0,2% від суми покупки на сплату пенсійного збору.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK