Опитування: Українці сприймають кризу більш болісно, ніж білоруси та росіяни

Опитування: Українці сприймають кризу більш болісно, ніж білоруси та росіяни
АР
Як повідомляється, опитування було проведено в кінці лютого - початку березня цього року.

"Найбільш болісно криза сприймається в Україні, найменш болісно - в Білорусі, що стосується Росії - вона посередині", - повідомив гендиректор ВЦВГД Валерій Федоров.

Також він зазначив, що головні прояви кризи, з якими за останні два місяці зіткнулися росіяни, українці і білоруси - це зростання цін, скорочення доходів та відмова від деяких товарів і послуг.

"Три головні ознаки кризи люди розпізнали. У всіх трьох країнах вони виділяють наступні елементи кризи: зростання цін на продукти та послуги, зниження доходів сім'ї та відмова від придбання товарів та послуг", - сказав Федоров.

Крім того, всі зазначені наслідки ситуації, що склалася, найбільш схильні вказувати мешканці України.

Так, про інфляцію повідомляють 91% українців, 85% росіян і 88% білорусів, про зменшення доходів - 47% українців і по 40% росіян і білорусів, про відмову від деяких товарів і послуг - 35% українців і по 25% росіян і білорусів .

Жителі України також частіше за інших зазначають такі кризові прояви, як затримка зарплат, пенсій, стипендій та допомог (25%), серед росіян та білорусів 21% і 11% відповідно, паніка і депресія в оточенні (24% українців, 14% росіян і 15 % білорусів), зростання злочинності (16% українців, 11% росіян і 6% білорусів).

У свою чергу, росіяни натомість частіше за інших повідомляють про факти звільнення - 17%. Серед українців на це вказують 13%, а серед білорусів - 8%.

"Факти звільнення, так само як і відмова в одержанні кредиту, це ті дві позиції, де Росія лідирує. Більше Росія за жодними показниками не лідирує", - зазначив Федоров.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK