ЄБРР: Економічна ситуація в Україні є найгіршою з-поміж країн Східної Європи

ЄБРР: Економічна ситуація в Україні є найгіршою з-поміж  країн Східної Європи
img.gazeta.ru

Міров констатує, що країни Східної Європи, з огляду на фінансову та економічну кризe,  постали перед серйозними викликами.

Так, відповідаючи на питання - в якій країні ситуація на даний момент є найбільш загрозливою", керівник ЄБРР сказав: "Абсолютно точно - для України. Ціни на промислову продукцію падають, вартість імпортованих енергоносіїв для України суттєво зросла". 

До того ж, каже він, в Україні складна політична ситуація. "В цілому становище дуже непросте. Процентні надбавки за ризики за зовнішні запозичення для українських підприємств і фінансових установ різко підскочили", - зазначив Міров. 

Водночас голова Європейського банку реконструкції і розвитку зазначив, що зараз не бачить прямої загрози дефолту в жодній з уражених кризою країн Східної Європи. 

Так, на думку Томаса Мірова, для країн-донорів поки немає необхідності суттєво збільшувати обсяги кредитних ресурсів для країн з перехідною економікою. 

Між тим, ЄБРР готовий для стабілізації ситуації в регіоні розглядати можливість викупу акцій деяких найбільших банків, які мають проблеми з ліквідністю. 

Повідомляється, що банк уже погодив придбання великих пакетів акцій двох провідних фінансових установ Румунії; відповідні переговори ведуться і з одним з латвійських банків.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK