Венесуела пропонує скоротити видобуток нафти

Венесуела пропонує скоротити видобуток нафти
Reuters

"На майбутній зустрічі міністрів країн ОПЕК, яка відбудеться у Відні 15 березня, ми внесемо пропозицію про скорочення видобутку нафти більш ніж на мільйон барелів", - заявив Рафаель Рамірес.

Міністр також повідомив, що Венесуела має намір спільно з іншими країнами ОПЕК проаналізувати ефективність раніше вжитих скорочень обсягів видобутку нафти.

Рамірес зазначив, що в даний час у зв'язку з економічною кризою світовий попит на нафту скоротився на 500 тисяч барелів на добу. "Така ситуація дуже нас турбує", - сказав міністр.

Згідно із офіційними даними міністерства енергетики та нафти Венесуели, щодоби видобуток нафти південноамериканських країн в даний час становить 3,011 мільйона барелів на добу.

Наприкінці минулого року ОПЕК уже скоротила на 4,2 мільйона барелів, довівши видобуток нафти до 25 мільйонів барелів на добу. Венесуела вважає, що ОПЕК повинна домагатися стабілізації цін на нафту на рівні не нижче 70 доларів за барель.

Як повідомлялося раніше, іракський міністр нафти Хуссейн аль-Шахрістані заявив, що світові ціни на нафту, які склалися, "несправедливі і збиткові" для нафтовидобувних країн і їх слід підвищити.

Ціни на нафту стабілізувалися на відрізку 40-45 доларів в останні кілька місяців, після різкого падіння з майже 150 доларів за барель. Собівартість видобутку, за різними оцінками, коливається від 6 до 20 доларів, залежно від місцевості і геологічних особливостей родовища.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK