Запорізька АЕС зупинить шостий енергоблок на плановий ремонт

Запорізька АЕС зупинить шостий енергоблок на плановий ремонт
www.nr2.ru

Як повідомив інформцентр станції, роботи на шостому енергоблоці буде проводиться протягом 65 діб.

На блоці будуть виконані капітальний ремонт реакторної установки з повною перевантаженням активної зони, парогенератора № 3, головного циркуляційного насосу № 3, компенсатора тиску, капітальний ремонт бака аварійного запасу бору, теплообмінника аварійного розхолоджування та інші планові роботи, уточнюється в повідомленні.

Крім того, заплановані такі позарегламентні роботи, як відправка 48 відпрацьованих тепловиділяючих збірок на майданчик сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП), заміна теплоізоляції обладнання в гермооболонці, заміна обладнання автоматизованої системи управління АСУТ-1000.

Запорізька АЕС - найбільша атомна станція в Європі і третя за встановленою потужністю в світі. Шість її діючих у даний час енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в грудні 1984 року, п'ятий - у 1989, шостий - у жовтні 1995 року.

Як повідомлялося, напередодні Південно-Українська атомна електростанція (Миколаївська область) вирішила продовжити ремонтні роботи на третьому енергоблоці до 25 березня.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK