Банківська система України здорова і має величезні потужності - Ющенко

Банківська система України здорова і має величезні потужності - Ющенко
president.gov.ua

"Банківська система України здорова і має величезні потужності. Проблема одна - як відокремити політику від банківської системи", - сказав Ющенко.

При цьому Президент наголосив на важливості збереження ринкових принципів в економіці в умовах кризи. Також Ющенко наголосив на важливості відновлення співпраці з МВФ, який дасть сигнал міжнародній спільноті про те, що в Україні є умови для роботи бізнесу та інвесторів.

Також Ющенко прокоментував економічну ситуацію в країні: для подолання кризових явищ, сказав він, потрібно вести "глибоко прикладну роботу, а не займатися популізмом".

За його оцінкою, українська економіка володіє "значними внутрішніми ресурсами", які можна протиставити кризовим явищам. Він вкотре наголосив на важливості прийняття цілісного конкретного антикризового пакету.

Крім того, Глава держави зазначив, що в минулому році доходи населення номінально зросли на 51%, а реальне їх зростання становило близько 8%, що є найнижчим показником за останні 8 років.

"Ми даремно прожили рік з точки зору соціальних стандартів", - констатував Президент.

Як повідомлялося, 11 березня Ющенко заявив, що лист із "консолідованою позицією української сторони" через добу буде направлено в МВФ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK