Огляд ринків: США рекордно ростуть

Огляд ринків: США рекордно ростуть
Reuters

Як повідомили Корреспондент.net у компанії Astrum Investment Management, основним чинником зростання стали повідомлення про прибутковість найбільших банків США в січні-лютому. У результаті, індекси S & P 500 і DJIA за підсумками тижня виросли на 11% та 9% до 757 і 7224 пунктів.

За словами фінансового аналітика компанії Олександра Шкурпата, зростання фінансової групи в структурі S & P 500 за підсумками тижня склало 34%, ведене очікуваннями, що найгірший етап банківської кризи в США підійшов до кінця. Однак, про відновлення реального сектора говорити ще рано.

"Ми очікуємо, що промислове виробництво в США за підсумками лютого знову покаже зниження - звіт про стан промислового виробництва буде опублікований на поточному тижні", - говорить експерт.

Також, у цілому, експерти Astrum Investment Management підтверджують свою думку про короткостроковий характер нинішнього зростання, що цілком може закінчитися новим провалом до вже відомих глибинах.

Водночас, європейський фондовий ринок минулого тижня підтяглася слідом за фондовим ринком США.

"У результаті, ми стали свідками зростання індексу DJ Stoxx 600 на 5,7% до 169 пунктів за підсумками тижня. Акції європейських фінансових компаній стали лідерами зростання на позитивних новинах з банківського сектору США", - говорить Шкурпат.

Однак, на відміну від американських банків, європейські банки не поспішають публікувати результати діяльності з початку 2009 року, пояснює аналітик.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK