ПФТС: Ринок стоїть на місці

ПФТС: Ринок стоїть на місці
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) знизився на 0.1%, досягши рівня в 19,39 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС упав на 0,18% - до 204,77 пункту.

Як і протягом попередніх сесій, в ході цієї основна активність була зосереджена на позабіржових угодах. До середини дня з 40 угод 27 були заведено у систему до початку її основної сесії. Тому говорити про будь-яких ринкових рухах досить складно. Хоча зовнішній фон дуже позитивне, і торги на світових майданчиках в "плюсі" цьому тільки сприяють.

Аналітики ІК Трійка Діалог Україна в огляді відзначили, що ринок, що відкрився на колишніх значеннях, там же може й залишитися, так як драйверів руху серед новин із закордонних ринків немає.

Основна торгівля на ринку проходить по акціях ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (-2.81%) у дев'яти угодах, Центренерго (ПФТС: CEEN) (+4.41%) у чотирьох угодах.

Начальник аналітичного департаменту ГК ТАСК Андрій Шевчишин відзначає той факт, що у зв'язку з наближенням зборів акціонерів Центренерго (17.03.2009), Західенерго (18.03.2009) та Дніпроенерго (24.03.2009), активність торгів по цих "блакитних фішках", ймовірно, буде обмежена. "Але це може вплинути на зростання технічних угод", - зазначає експерт.

Акції ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) виросли на 1.88%, незважаючи на те, що комбінат у лютому скоротив обсяги виробництва порівняно з січнем цього року.

Серед інших угод слід виділити падіння ціни на акції таких емітентів: Дніпроенерго (ПФТС: DNEN) (-1%), ВАТ Стаханівський вагонобудівний завод (ПФТС: SVGZ) (-1,04%), АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB ) (-1,32%).

Фінансовий сектор як і раніше, в центрі уваги, так як на зборах акціонерів одного з найбільших банків - Укргазбанку - 13 березня було прийнято рішення запропонувати державі увійти в його капітал. Сьогодні ж серед новин варто виділити і рішення НБУ ввести тимчасову адміністрацію в черговий український банк - Родовід, що для ринку було цілком очікуваним.

До середини дня підросли акції таких компаній: "УкрАВТО" (ПФТС: AVTO) (1,39%), ВАТ Запорізький абразивний комбінат (ПФТС: ZABR) (4,18%), ВАТ Славутський солодовий завод (ПФТС: SSOL) (14.31%) .

Американський ринок у п'ятницю 13 показав незначний приріст у біржових індексах, що дозволило ринкам завершити тиждень на найзначнішому прирості індексів за 4 місяці. Індекс Dow Jones виріс за тиждень на 9%.

Dow Jones Industrial Average зміцнився на 53,92 пункту, або на 0,7%, до 7223,98 пункту.

S & P 500 закрився ростом на 5,81 пункти, або на 0,7%, на позначці 756,55 пункту.

Nasdaq Composite піднявся на 5,40 пункту, або на 0,4%, і закрився на позначці 1431,50 пункту.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK