Торговий баланс Бельгії позначено рекордним дефіцитом

Торговий баланс Бельгії позначено рекордним дефіцитом
Reuters

Згідно із даними банку, за минулий рік імпорт в Бельгію зріс на 3,6% і склав 262,6 мільярда євро, а експорт - на 2%, до 252,3 мільярда євро.

Тільки за грудень 2008 року дефіцит торгового балансу Бельгії зріс на 1,7 мільярда євро, наголошується в комюніке. За результатами 2007 року сальдо торгового балансу Бельгії було позитивним і становило 1,6 мільярда євро.

Дефіцит торгового балансу країни пояснюється насамперед падінням рівня торгівлі з країнами, які не входять до ЄС, негативне сальдо якої в 2008 році склало 12,8 мільярда євро. Товарообмін з країнами ЄС, навпаки, збільшився, і його позитивне сальдо досягло 2,5 мільярда євро.

Як повідомляється в комюніке, у 2008 році зросла торгівля пластиковими матеріалами (на 8,6 мільярда євро), чавуном, залізом та сталлю (на 5,4 мільярда євро) і фармацевтичною продукцією (на 3,8 мільярда євро). Водночас, знизилися обсяги торгівлі нафтохімічної та машинобудівної продукції (на 20,3 мільярда і на 3,3 мільярда євро відповідно), а також електроприладами (на 2,7 мільярда євро).

Нагадаємо, негативне сальдо торгового балансу Франції в січні 2009 року з урахуванням сезонних коливань зросло на 54,2% - до 4,55 млрд євро.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK