НБУ вивів тимчасову адміністрацію з ПІБу

НБУ вивів тимчасову адміністрацію з ПІБу
Reuters

Про це сьогодні повідомив перший заступник голови правління В'ячеслав Юткін.

"Сьогодні о 9 ранку підписано акт передачі повноважень щодо управління банком від тимчасового адміністратора голові правління Віктору Башкірову. НБУ вчора затвердив його кандидатуру на посаду голови правління ПІБ. Таким чином, тимчасового адміністратора від сьогодні виведено з банку, і ПІБ переведено у звичайний режим роботи", - сказав Юткін.

Нагадаємо, Промінвестбанк у вересні 2008 року оприлюднив інформацію про те, що на нього тиснуть рейдерські угруповання і власників банку намагаються примусити до його продажу.

Пізніше НБУ виділив Промінвестбанку рефінансування, однак, незадоволений роботою керівництва, 7 жовтня 2008 року ввів у банку тимчасову адміністрацію на один рік і наклав мораторій на виконання вимог кредиторів терміном на шість місяців.

У січні 2009 року Внешэкономбанк (ВЕБ, РФ) став власником 75% акцій ПІБ, а дочірня холдингової компанії Slav AG (Австрія) - ТОВ Сігнус (Київ) - 12,37% акцій.

Голова тимчасової адміністрації ПІБ, заступник голови НБУ Володимир Кротюк у лютому 2009 року заявив, що ПІБ переходить на нормальний режим роботи, достроково скасовує мораторій на виконання зобов'язань перед вкладниками і готується відновити кредитування українського бізнесу вже в березні.

ЗАТ Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк) засновано в 1992 році.

Згідно із даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром активів ПІБ займав 11-е місце (27,489 млрд гривень) серед 182 діючих у країні банків.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день тимчасові адміністрації введено Нацбанком у десяти українських банках: банку Надра, банку Київ, банку Національний кредит, банку Причорномор'я, Укрпромбанку, Західінкомбанку, Промінвестбанку, Одеса-банку, Банку Кредитвест і Родовід Банку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK