СБ вирішив знизити прогноз зростання економіки Китаю

СБ вирішив знизити прогноз зростання економіки Китаю
АР

У черговому квартальному звіті по китайській економіці СБ зазначив, що нова оцінка пов'язана в тому числі з пониженням прогнозу по зростанню світової економіки і різким ослабленням китайського експорту.

Незважаючи на зниження прогнозу по зростанню ВВП Китаю, Світовий банк зазначає, що економіка Піднебесної "продовжить перегравати економіки більшості інших країн.

"Зрушення китайської промисловості від експорту до внутрішніх потреб дозволить забезпечити негайні економічні стимули і закласти основи для більш стійкого зростання в майбутньому" - говориться в прес-релізі СБ.

Дане пониження стало другим за останні місяці. У листопаді 2008 року Світовий банк погіршив прогноз по зростанню китайської економіки на 2009 рік з 9,2% до 7,5%.

Самі китайські керівники розраховують, що Китай покаже економічне зростання у 8% за підсумками нинішнього року. Саме таку цифру озвучив минулого тижня прем'єр Держради КНР Вень Цзябао.

Нагадаємо, у листопаді минулого року для протистояння негативному впливу світової фінансової кризи, уряд Китаю прийняв програму стимулювання національної економіки, на яку до 2010 року буде виділено 4 трлн. юанів (586 мільярдів доларів).

Як повідомлялося нещодавно, за результатами перерахунку ВВП КНР за 2007 рік, проведеного статистичними службами країни, Китай вийшов на третє місце в списку найбільших економік світу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK