Ринок сировини: Ціни на нафту і золото знижуються

Ринок сировини: Ціни на нафту і золото знижуються
Reuters

Такий ефект надали позитивні новини в будівельному секторі США (будівництво нових будинків у лютому збільшилася на 22%), повідомляє фінансовий аналітик Astrum Investment Management Олександр Шкурпат.

Однак, сьогоднішні торги по сирій нафті проходять із зниженням котирувань у діапазоні 48-49 доларів за барель під тиском зростання запасів сирої нафти в США на 4,7 млн барелів до 349,9 млн барелів, найвищого рівня за останні два роки, зазначає експерт.

Додатковий тиск на зниження ціни нафти створює також і зниження переробки нафти в Японії. "Ми очікуємо, що ціна нафти сьогодні буде торгуватися на рівні 48-49 доларів за барель і може навіть впасти нижче 48 доларів", - прогнозує Шкурпат.

Ціна золота вчора показала чергове зниження, відреагувавши на зростання котирувань акцій на фондовому ринку США. Сьогоднішні торги проходять у діапазоні 905-915 доларів за унцію.

Аналітик стверджує, що ймовірне продовження росту котирувань американських акцій буде сприяти зниженню попиту на золото як інструмент збереження вартості, створюючи тиск на його ціну.

"Проте, ми очікуємо підвищення попиту на золото з боку європейських інвесторів через слабкі результати європейської економіки. Таким чином, незважаючи на поточне зниження ціни золота, ми вважаємо, що найближчим часом ціна золота не зможе пройти рівень опори на позначці у 890 - 900 доларів за унцію", - коментує Олександр Шкурпат.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK