НБУ виявив банки, які зумисне завищували курси

НБУ виявив банки, які зумисне завищували курси
ua24finance.com

Як повідомляється, такі дії є неприпустимими, оскільки можуть спричинитися до чергового підвищення готівкових курсів та посприяти створенню ажіотажного попиту на готівкову іноземну валюту.

Крім того, у листі констатується, що дисбаланси зберігаються як на міжбанківському, так і на готівковому валютному ринку.

У свою чергу, головне управління вимагає від керівників банків столичного регіону посилити контроль за здійсненням валютних операцій: зафіксовано факти порушення цільового використання банками іноземної валюти, купленої на аукціонах НБУ.

У листі наголошено, що валюта, яку купують на аукціонах НБУ, повинна бути використана виключно для забезпечення виконання зобов'язань в іноземній валюті за кредитними договорами, які укладені до 15 жовтня 2008 року.

Крім того курс продажу такої валюти не може перевищувати курс аукціону плюс 0,2% від суми купівлі (пенсійний збір).

"Стягнення будь-яких комісій при здійсненні операцій із погашення заборгованості фізичними особами за кредитними договорами або підвищення курсу продажу інвалюти за такими операціями забороняється", - наголошено у листі.

Головне управління також зазначає, що за результатами перевірок встановлено факти не підкріплення банками іноземної валюти і гривні як власних валютнообмінних пунктів, так і агентських, що є порушенням встановлених правил.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK