Тимошенко в Брюсселі підписала декларацію з модернізації ГТС

Тимошенко в Брюсселі підписала декларацію з модернізації ГТС
АР

Як повідомляється, документ з української сторони підписала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, з боку ЄК - європейський комісар з питань зовнішньої політики та Європейської політики сусідства - Беніта Ферреро-Вальднер та європейський комісар з енергетики Андріс Пібалгс, з боку ЄІБ - президент Філіп Майстадт, з боку ЄБРР - перший віце-президент Валер Фріман, з боку СБ - Мартін Райсер.

Так, церемонія підписання відбулася в понеділок у Брюсселі в ході конференції в присутності президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу та Президента України Віктора Ющенка.

Водночас, прем'єр заявляє, що підсумковий документ сьогоднішньої Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української газотранспортної системи закріплює приналежність ГТС державі Україна.

"Спільна заява чітко фіксує, що газотранспортна система України є і буде залишатися, згідно з чинним в Україні законам, державною власністю", - заявила прем'єр.

При цьому Тимошенко зазначила, що цей документ буде свідченням довіри з боку Євросоюзу до української ГТС, як надійної системи транзиту газу європейським споживачам.

"Це фактично припиняє будь-які розмови про ненадійність ГТС України. Заява дає сигнал всім потенційним інвесторам, які хочуть приєднатися до цього процесу (модернізації ГТС), що цей процес підтримується Європою, Україною і також, упевнена, підтримується Російською Федерацією ", - сказала прем'єр.

Крім того, вона зазначила, що документ буде свідчити про подальше прагнення сторін до приведення стандартів ГТС та енергетичного сектору України до європейських норм.
"І що найголовніше - декларація, яка буде підписана сьогодні, визнає ГТС України невід'ємною частиною загальноєвропейської енергетичної інфраструктури", - заявила Тимошенко.

Як повідомлялося сьогодні, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що розширення української газотранспортної системи не вимагає значних капіталовкладень і економічно вигідне для всієї газової мережі Європи.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK