Ринок єврооблігацій продемонстрував стрімке зростання

Ринок єврооблігацій продемонстрував стрімке зростання
Reuters

Аналітик компанії Олександр Климчук говорить, що при цьому, на відміну від періоду на тиждень раніше, ціни росли не тільки на облігації якісних емітентів, але й на більш ризикові папери.

"На руку росту цін відіграло те, що на ринку панував вкрай сприятливий зовнішній і внутрішній новинний фон", - пояснює Климчук.

За його словами, серед найбільш позитивних новин була заява ФРС США про додаткові вливання і можливе припинення рецесії вже в 2009 році, обіцянки міністрів фінансів країн "великої двадцятки" вжити скоординовані заходи для боротьби зі світовою кризою.

Крім того, експерт відзначає скасування Верховною Радою ст. 84 та 86 закону про держбюджет 2009, які викликали критику і передбачали здійснення обов'язкового викупу державних облігацій України НБУ, що могло спровокувати гіперінфляцію.

"Прибутковість по суверенних єврооблігаціях у доларах продовжувала знижуватися по всій кривий досягши до кінця тижня 60% річних за короткими паперами з погашенням у серпні 2009 року і 21% річних за паперами з погашенням у 2017 році", - каже Климчук.

Експерт при цьому каже, що український CDS, хоча й звузився за цей тиждень на 300 базисних пунктів, продовжує залишатися на дуже високому рівні в 4200 базових пунктів, показуючи високий рівень побоювань інвесторів щодо платоспроможності українського уряду.

"Для порівняння: CDS Еквадору перед дефолтом уряду цієї країни в грудні 2008 року також торгувався на рівні 4000-4500 базисних пунктів", - констатує експерт.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK