Румунія узгодила із МВФ умови кредиту на 20 мільярдів євро

Румунія узгодила із МВФ умови кредиту на 20 мільярдів євро
ncnguyana.com

Як повідомляє Reuters, згідно головної вимоги договору, Румунії необхідно буде утримати дефіцит бюджету на рівні 4,6% ВВП.

Варто зазначити, що великий кредит знадобився владі Румунії для реалізації урядової програми підтримки економіки, а також на покриття частини дефіциту платіжного балансу і дефіциту державного бюджету.

Так, Румунія вела переговори про антикризовий кредит з 10 березня 2009 року. Крім уряду країни і МВФ в них брали участь Єврокомісія, Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку, а також Європейський інвестиційний банк.

Крім того, на початку переговорів йшлося про 24 мільярди доларів (18,4 мільярда євро): 15 мільярдів доларів країна попросила у МВФ і 9 мільярдів - у Євросоюзу.

Між тим, економіка Румунії до початку глобальної кризи була однією з тих, які найшвидше розвиваються у Євросоюзі. Однак з початком кризи вона почала скорочуватися, оскільки іноземні інвестори почали виводити капітал з країни. Згідно із прогнозом МВФ, у 2009 році ВВП Румунії зменшиться на 4%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK