Експерти розповіли, коли варто очікувати пожвавлення ринку готельної нерухомості

Експерти розповіли, коли варто очікувати пожвавлення ринку готельної нерухомості
realtym.at.ua

"У цілому, з проведенням чемпіонату Євро-2012 в Україні пов'язані надії на більш раннє відновлення інтересу до готельного ринку", - говориться в огляді.

При цьому результати досліджень CB Richard Ellis вказують на те, що ця спортивна подія є одним із важливих факторів, що стимулюють інтерес міжнародних готельєрів до розвитку бізнесу в Україні.

"Слід особливо зазначити, що в даному випадку проведення чемпіонату розглядається в контексті створення іміджу України як країни привабливої для туристів", - заявляють у компанії.

Таким чином, пояснюють експерти, чемпіонат призведе не тільки до одноразового збільшення туристичних потоків на момент його проведення, але й подальшого стабільного збільшення кількості туристів.

"Ще одним фактором, що сприяє збереженню інтересу міжнародних операторів готельних мереж до українського ринку, є гострий дефіцит готелів усіх сегментів, який оцінюється на рівні 10 000 номерів для Києва і 1 500-2 000 номерів для великих регіональних міст із населенням від 800 000 жителів" , - вважають у CB Richard Ellis.

Експерти компанії зазначають, що в поєднанні ці фактори - проведення чемпіонату Євро-2012 і гострий дефіцит готелів - створюють сприятливі умови для підтримки інтересу до розвитку готельного бізнесу в Україні.

Водночас, як говориться в огляді, відновлення активності на ринку слід сподіватися в 2010 році з очікуваною появою перших ознак поліпшення в загальноекономічній ситуації на глобальному рівні.

Крім того, згідно із оглядом CB Richard Ellis, протягом наступних 12-18 місяців розвиток ринку готельної нерухомості України визначатимуть такі його особливості:

- Зменшення інтересу девелоперів до готельного сегменту;

- Збільшення зривів у терміни здачі об'єктів в експлуатацію через відсутність фінансових коштів, необхідних для завершення будівництва;

- Загальне падіння попиту на готельні послуги;

- Трансформація попиту з боку споживачів висококласних готельних послуг на користь готелів категорії три зірки і нижче;

- Розвиток сегменту подобової оренди квартир і апартаментів як альтернативи розміщення в готелі через зниження цін у житловому секторі нерухомості;

- Істотне зниження відсотка наповнюваності;

- Зниження вартості проживання внаслідок падіння попиту.

CB Richard Ellis (CBRE) - найбільша консалтингова компанія в сфері нерухомості у світі (згідно із річним доходом в 2008 році). Результати діяльності на кінець 2007 року: понад 57 000 транзакцій по здачі в оренду та продажу загальною вартістю понад $ 264,2 млрд; 177 млн кв.м. в управлінні; $ 37,8 млрд інвестиційного капіталу в управлінні; глобальний оборот - понад $ 6 млрд.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK